Questions & Answer

Soal Jawab

 1. Produk DERMAGs ini sesuai digunakan oleh pengguna yang mempunyai jenis kulit bagaimana?
  Produk ini sesuai digunakan bagi semua jenis kulit.
 2. Adakah produk DERMAGs ini sesuai digunakan bagi kulit berminyak?
  Sesuai, tetapi untuk peringkat awal (1 bulan yang pertama), disarankan tidak perlu memakai DerMAGs Intensive Refining Cream.
 3. Apakah jenis produk DERMAGs yang sesuai digunakan oleh jenis kulit muka berjeragat?
  Semua rangkaian produk DerMAGs sangat sesuai untuk kulit muka berjeragat terutamanya DerMAGs Intensive Brightening Serum
 4. Berapa lamakah untuk mendapatkan kesan dari penggunaan produk DERMAGs ini?
  Ia banyak bergantung pada keadaan kulit seseorang. Lazimnya selepas penggunaan selama 1-3 bulan, tetapi ada customer yang sudah dapat melihat hasil perubahan seawal 7 hari
 5. Adakah produk DERMAGs sesuai digunakan oleh wanita hamil?
  Wanita hamil boleh menggunakan produk DERMAGs ini. Ia tidak memberi sebarang kesan pada kandungan.
 6. Berapa lamakah jangka waktu produk boleh bertahan?
  Bagi Trial Set, tempoh penggunaan adalah sebulan (kecuali cleanser yg bertahan dalam 2 minggu sahaja). Bagi Normal Set, tempoh penggunaan adalah 2-4bulan. Bagi item kosmetik – BB Cushion, tempoh penggunaan adalah 2-4 bulan.
 7. Berapakah SPF bagi produk DERMAGs ini?
  DerMAGs Intensive Refining Cream – SPF30
  DerMAGs BB Cushion – SPF50 PA+++
 8. Adakah produk DERMAGs ini mengandungi bahan kimia?
  Produk DerMAGs- Cleanser, Softener dan Serum adalah daripada bahan semulajadi/natural manakala Cream dan BB Cushion bukan natural kerana mengandungi bahan SPF untuk perlindungan terhadap UV
 9. Adakah produk DERMAGs mengandungi paraben, SLS, makuri, hidraquinon dan sebarang bahan kimia bahaya?
  Produk DERMAGs tidak mengandungi sebarang bahan kimia merbahaya
 10. Adakah produk DERMAGs sesuai digunakan oleh pengguna kulit sensitif?
  Produk DERMAGs boleh digunakan pengguna yang mempunyai kulit sensitif. Bergantung pada kesesuaian produk dengan kulit muka tersebut. Terdapat pengguna yang mempunyai kulit sensitif berjaya dirawat dengan produk DERMAGs
 11. Bolehkah penggunaan produk DERMAGs bercampur dengan jenis produk yang lain?
  Produk DERMAGs boleh digunakan sekali bersama jenis produk yang lain jika produk tersebut juga adalah semulajadi dan tidak mengandungi bahan kimia. Jika produk tersebut mengandungi bahan kimia, adalah tidak disarankan digunakan sekali bersama produk DERMAGs.
 12. Sekiranya customer menggunakan produk kecantikan mengandungi bahan kimia dan ingin bertukar kepada produk semulajadi seperti DerMAGs, adakah boleh terus menggunakannya?
  Sebaiknya, rehatkan dulu kulit wajah selama sebulan tanpa sebarang penggunaan produk kecantikan, dan kemudian baru boleh mulakan menggunakan produk DerMAGs.
 13. Adakah produk DERMAGs ini sesuai digunakan oleh pengguna lelaki?
  Ya, lelaki juga boleh menggunakan DerMAGs.
 14. Berapakah umur pengguna yang sesuai menggunakan produk DERMAGs ini?
  Target utama adalah 25 tahun dan ke atas. Walau bagaimana pun, sekiranya remaja yang kurang dari 25 tahun dan mempunyai kulit jenis berminyak/jerawat tebal ingin mencuba produk ini, disarankan untuk mencuba Set DerMAGs tanpa refining cream.
 15. Bagaimana produk DerMAGs boleh meningkatkan keyakinan kepada pengguna untuk mencuba buat kali pertama?
  Untuk makluman, produk DerMAGs adalah produk premium yang telah pun diuji secara saintifik dan telah terbukti tinggi keberkesanan dalam membantu membaiki tekstur kulit dengan cara membantu menggalakkan penghasilan kolagen, membantu melembap kulit kering, membantu mengurangkan Trans-Epidermal Water Loss (TEWL), membantu mencerahkan kulit dan lain-lain lagi. 
  Oleh sebab DerMAGs adalah produk semulajadi dan tidak mengandungi bahan kimia yg merbahaya ianya tidak menyebabkan iritasi pada kulit selain hypoallergenic (tidak menyebabkan reaksi allergi).
  Selain daripada itu, cleanser, softener dan serum bersifat non-comedogenic (tidak akan menyebabkan liang pori terhalang/blockage selepas penggunaan).
  Selain itu, kajian yang telah dijalankan dengan kerjasama salah sebuah universiti di Korea Selatan ini juga telah mendapat pelbagai pengiktirafan emas dan perak di dalam dan luar negara.
  Ramai testimoni yang telah merasai sendiri perubahan positif setelah menggunakan Dermags selama 1-3 bulan.
Nak Cantik Sepanjang Hayat 
dengan Fomula Kulit Manggis yang Semulajadi?
Copyright ©2018 DermagsBeauty, All Rights Reserved.
 
Disclaimer: Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengguna sebenar. Pengguna dinasihatkan menggunakan produk ini seperti arahan pada produk. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada pengguna di atas penggunaan produk ini